Nu ook motorrijles bij de SteenwijkerRijschool!

De wind door je haren. Het ultieme gevoel van vrijheid. De kracht van de machine en rondom de buitenlucht of magistrale uitzichten. Dat is motorrijden in optima forma.

De SteenwijkerRijschool biedt met een ervaren VROUWELIJKE motorinstructeur als enige in omgeving Steenwijk, Meppel, Havelte en omstreken, een motoropleiding op maat!

Je rijdt op de nieuwste Yamaha MT-07 naked met ABS en handvatverwarming. Je leert niet alleen over de werking van de motor en de noodzakelijke controles, maar vooral: correcte kijktechniek, remtechniek en bochtentechniek.
We oefenen met vertrekken, schakelen en stoppen en laten bij manoeuvres zien hoe belangrijk kijktechniek en een goede zithouding zijn. Op de openbare weg leren we jou een goede bochtentechniek, correct vertragen en afslaan.Je krijgt les van je vaste vrouwelijke instructeur. Dat is uniek in Steenwijk, Meppel e.o.

Je motoravontuur begint met de juiste uitrusting! Je krijgt bij ons een uniek starterspakket met verschillende kortingsbonnen voor de aanschaf van je motoruitrusting! Of je maakt gebruik van onze uitrusting en neemt deze tegen een aantrekkelijk tarief over. Dit geldt ook voor de helm.

Klik hier als je de bijzondere verrichtingen alvast wilt bekijken. Die vind je op de website van het CBR.

Welk motorrijbewijs kan jij halen?

Tegenwoordig zijn er 3 verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1, A2 en A. Het type motorrijbewijs dat je kunt halen, hangt af van het vermogen van de motor waar je op rijdt, je leeftijd én je ervaring. Wij kunnen je hierbij helpen om het juiste rijbewijs te behalen.

Vanaf 21 jaar: motorrijbewijs A + code 80: na het behalen van je rijbewijs motor zonder vermogensbeperking mag je 2 jaar lang of tot aan bereik van de leeftijd 24 jaar alleen rijden op een licht of middelzware motor maximaal 35 kw vermogen. Daarna wordt het rijbewijs omgezet naar een gewone A categorie, zonder opnieuw examen te hoeven doen.
Vanaf 24 jaar: motorrijbewijs A onbeperkt.

Zie voor een toelichting bij een A1, A2 en A motorrijbewijs ook de website van de rijksoverheid.

Try the Bike: Probeer het zelf!

Motorrijden lijkt je te gek. Maar je twijfelt: is zo’n motor wel echt iets voor jou?  Schrijf je dan geheel vrijblijvend  in voor Try the Bike! Je krijgt een proefles motorrijden om te ontdekken of  je het motorrijbewijs wil halen.

Try the Bike is leuk om te geven en te krijgen! En je betaalt voor 1,5 uur les slechts 55 euro.

Als je voor het motorrijbewijs wilt gaan, moet je een theoriecertificaat voor deze categorie halen. Als je in bezit bent van een geldig rijbewijs B, hoeft dit niet voor aanvang van de rijopleiding. Het theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig. Om je thuis goed te kunnen voorbereiden op het theorie examen heb je natuurlijk leermiddelen nodig. Door op de link boven aan de pagina te klikken kom je in onze webshop. Hier vind je theorieboeken, online examentrainingen en internetopleidingen.

Prijzen

 • LOSSE PRIJZEN

  • Prijs per les 60 min. € 65,-
  • Try the Bike (90 min.) € 55,-
  • Examen motorvoertuigbeheersing (AVB)* € 135,-
  • Examen verkeersdeelneming (AVD)* € 292,-
 • STARTERSPAKKET

  • 14 uur motorrijles
  • AVB examen
  • AVD examen
  TOTAALPRIJS € 1300,-
 • STARTERSPAKKET +

  • 18 uur motorrijles
  • AVB examen
  • AVD examen
  TOTAALPRIJS € 1550,-